همانطور که نوشتن یک رزومه موفق برای استخدام شدن اهمیت دارد، نگارش یک رزومه خوب و اصولی می تواند تاثیر مثبتی بر دیدگاه فرد مصاحبه کننده شغل مورد نظر بگذارد. رزومه انتقال دهنده هویت کارجو با بیان تجربه های کاری، مهارت ها، سوابق تحصیلی و ... می باشد. در این مقاله شما با نکات طلایی برای نوشتن یک رزومه موفق آشنا خواهید شد و بعد از آن می توانید رزومه ای را تنظیم نمایید که شایستگی های شما برای کارفرما اثبات شود. دقت داشته باشید که رزومه همه آن چیزی است که کارفرما در دستان خود دارد و اگر در همان لحظات اولیه محتویات رزومه شما نتواند نظر او را جلب نماید رزومه شما کنار گذاشته می شود و فرد دیگری برای دعوت به مصاحبه انتخاب می گردد.با این مقدمه قصد داریم شما را با رزومه ساز آنلاین رزومیتو همراه کنیم با یکی دیگر از مقالات مرتبط با نحوه رزومه نویسی پس این مطلب ارزشمند را از دست ندهید.
چه بنویسیم ؟
تجربه چه کارهایی را دارید، از چه مهارت هایی برخوردار هستید، میزان دانش شما به چه شکلی هست، سوابق کاری که دارید، همه این اطلاعات را در گام اول گردآوری نمایید و بعد یک نظم به آن ببخشید. شما بعد از گردآوری این اطلاعات، حجمی زیادی از مطالب مربوط به سوابق تحصیلی، دوره های آموزشی، پروژه هایی که مشغول بوده اید و ... دارید که باید آنها را در جای مخصوص خود در رزومه کاری درج نمایید تا یک رزومه موفق برای خود بسازید.
رزومیتو شما کارجویان را بطور کامل درباره نوشتن یک رزومه موفق آموزش می دهد تا بتوانید اطلاعات لازم یک رزومه را چطور در رزومه کاری قرار دهید البته علاوه بر این مقاله شما می توانید از دیگر مقالات رزومه نویسی هم استفاده کنید. با سرویس رزومه ساز آنلاین رزومیتو هم می توانید رزومه های بسیار خوبی برای خود طراحی داشته باشید چون که این سرویس از قالب های متعدد آماده برخوردار می باشد که با توجه به نوع شغل خود می توانید قالب مورد نظر را انتخاب نمایید. جاهایی که باید اطلاعات در رزومه کاری نوشته شود، این قالب ها جاهای مشخص شده دارند و کافیست اطلاعات گردآوری شده خود را در آنها درج نمایید.
چیدمان اطلاعات
اگر بخواهیم ترتیب اطلاعات در رزومه را بیان نماییم به ترتیب زیر می باشد و تمام سعی خود را به کار گیرید تا نکاتی که در این باره گفته می شود را در نگارش رزومه کاری خود رعایت نمایید چون در صورت انجام این کار، شما یک رزومه موفق با احتمال کسب نتیجه بالا را برای کارفرمای شغل پیشنهاد شده ارسال خواهید نمود.
1- مشخصات و اطلاعات شخصی
2- سوابق تحصیلی و دستاوردهای علمی
3- سوابق کاری
4- افتخارات
5- مهارت و توانمندی ها
6- دوره ها و آموزش ها
7- معرف ها
این ترتیب در رزومه کاری شما بسیار اهمیت دارد و رعایت نکردن این موارد سبب می شود که نتوانید توجه کارفرما شغل مورد نظر را جلب نمایید و این به منزله از دست دادن فرصت شغلی و رسیدن به مرحله مصاحبه می باشد.
چند توصیه به شما کارجویان در نوشتن رزومه وجود دارد که حتما به آنها توجه نمایید تا رزومه کاری شما هیچ گونه اشتباهی نداشته باشد. آشنایی شما با نکات طلایی رزومه موفق باعث می شود که رزومه شما از هر گونه خطا و اشتباهی دور باشد.
- قبل از اینکه رزومه خود را نگارش نمایید، در رابطه با سوابق کاری و تحصیلی خوب فکر نمایید تا چیزی از نگارش جا نماند.
- توصیه دوم نگارش رزومه کاری پرهیز از دروغگویی می باشد چون که این موضوع سبب مشکل برای شما می گردد.
- برای تنظیم رزومه بهتر است از کاغذ A4 استفاده شود.
- رزومه کاری را تایپ نمایید و از ارسال رزومه دست نویس بپرهیزید.
نکات طلایی برای نوشتن یک رزومه موفق
- نوشتن بدون اشتباه
وقتی که نگارش رزومه کاری خود را به اتمام رساندید حتما متن رزومه را با دقت مطالعه نمایید تا در تایپ مشکلی وجود نداشته باشد. اگر فرد بررسی کننده رزومه ها، اشتباهی را در تایپ رزومه شما مشاهده نماید حتما دیدگاه اش نسبت به رزومه شما تغییر خواهد کرد. بنابراین به نکات ویرایشی و دستوری نگارش رزومه خود توجه ویژه نمایید.
- مشخص نمودن نقاط قوت خود
در رزومه کاری بر روی توانمندی های خود تاکید داشته باشید چون کارفرما شغل مورد نظر می تواند جواب سوال خود یعنی شما چه دستاوردی و چطور اهداق شرکت را محقق می نمایید دریافت می نماید.
- در چشم بودن اطلاعات مهم
کارفرمایان در هنگام بررسی رزومه بیشتر به تجربه های کاری شما دقت می نمایند و سعی کنید تجربه های مهم خود را در ابتدای رزومه بیاورید.
- بهره بردن از کلمات کلیدی
در بیان توانمندی ها و تجربه های خود از کلمات کلیدی خوبی استفاده نمایید، بعنوان نمونه طراحی گرافیک، اکسل و ...
- جلوه دادن کلمات کلیدی
به منظور پراهمیت نشان دادن کلمات کلیدی در رزومه از گیومه استفاده و از کج نوشتن و پررنگ کردن کلمات خودداری نمایید.
- خلاصه کردن اطلاعات
برای افراد بررسی کننده رزومه ها از نظر زمان محدودیت وجود دارد و دقت داشته باشید که رزومه شما از پنج صفحه بیشتر نشود.
- زیاده گویی ممنوع
در نگارش رزومه کاری از گزاف گویی خودداری نمایید و به قابل فهم بودن کلماتی که در متن رزومه استفاده می شوند دقت داشته باشید.
- اعلام مشخصه های شخصی مرتبط با کار
در رزومه وقتی از مشخصه های شخصی خود مانند کار گروهی، احساس مسئولیت، با برنامه بودن و ... صحبت می نمایید دقت داشته باشید که با زمینه کاری پیشنهاد شده مرتبط باشد.
- متعادل بودن رزومه
رزومه ای که جذاب، متعادل، بخش بندی شده و شامل عنوان های خوب باشد را به آن می توان رزومه موثر گفت.
- انتخاب عنوان ها بصورت کلی
در رزومه عنوان های هر بخش را کلی انتخاب نمایید، مانند سوابق شغلی، تجربیات، گواهینامه ها، سوابق تحصیلی و امتیازات علمی، مهارت ها و ...
- کمیت دادن به تجربیات
اگر در رشد بازدهی یک گروه کاری نقش داشته اید میزان مشارکت خود در این رشد را بصورت کمیت بیان نمایید. یعنی کاری که شما در آن مجموعه کاری انجام داده اید باعث گردید طی یک سال میزان بازدهی آن کار 30 درصد رشد کند.
- اطلاعات داخل رزومه و مصاحبه
اطلاعاتی که شما در نگارش رزومه کاری خود به کار می گیرید ممکن است در زمان مصاحبه در رابطه با آنها پرسیده شود، بنابراین اطلاعاتی درست و صحیح در رزومه کاری خود درج نمایید تا بتوانید درباره آنها جوابگو باشید.
نتیجه گیری
اولین ارتباط کارجویان با کارفرمای شغل پیشنهاد شده از طریق رزومه می باشد و تمام سعی خود را به کار گیرید تا یک رزومه حرفه ای و تاثیرگذار طراحی نمایید. یک رزومه خوب باید شامل اطلاعات درست، شفاف و مرتبط با زمینه شغل آگهی شده باشد. اگر رزومه شما قوی تنظیم شود یعنی اینکه به خوبی شما را توصیف کند و برای کارفرما متقاعد کننده باشد در رسیدن شما به موقعیت شغلی خوب سهم بسزایی دارد.