کسانی که برای پذیرش تحصیلی می خواهند اقدام نمایند به این نکته توجه داشته باشند که نوشتن یک رزومه تحصیلی اصولی مهم ترین قدم برای بورسیه از دانشگاه و گرفتن پذیرش است. شما باید با ویژگی های یک رزومه تحصیلی اصولی و نحوه نگارش آن آشنا باشید تا بتوانید این نوع رزومه را برای خود تنظیم نمایید. نحوه نوشتن یک رزومه تحصیلی (cv) عنوان مقاله این بخش از رزومیتو می باشد که شما را با چگونگی نگارش رزومه تحصیلی و نکات مربوط به آن آشنا می سازد.
شما کاربران با همراه شدن مقاله نحوه نگارش یک رزومه تحصیلی می توانید با موضوعاتی چون تعریف رزومه تحصیلی یا cv، بخش های مختلف یک رزومه تحصیلی، نکات مربوط به رزومه تحصیلی و تفاوت رزومه شغلی با cv آشنا شوید.
رزومه تحصیلی (cv)
رزومه تحصیلی یا cv یکی از مدارک مورد نیاز به منظور گرفتن پذیرش از دانشگاه های خارجی می باشد. دانشجویان سوابق تحصیلی خود را باید در رزومه توضیح دهند. نکته ای در رابطه با کلمه رزومه اینکه رزومه یک واژه فرانسوی می باشد و در زبان فارسی هم با همین نام شناسایی می شود.
رزومه تحصیلی بیانگر پژوهش ها، فعالیت ها، پروژه ها، امتیازات علمی، سوابق شغلی و ... است. مهم ترین معیاری که شایستگی یک دانشجو بر اساس آن بررسی می شود cv می باشد، بنابراین دقت داشته باشید که رزومه تحصیلی به منظور بورسیه تحصیلی به چه میزان اهمیت دارد. در رزومه باید به توانایی ها فرد بطور کامل اشاره شود و در کمتر از چند دقیقه صلاحیت و توانمندی های او برای فرد بررسی کننده مشخص می شود.
رزومه تحصیلی را برای شما کاربران معرفی نمودیم حالا باید به بخش های مختلف آن و نحوه نوشتن یک رزومه تحصیلی پرداخته شود تا اصول طراحی یک رزومه تحصیلی را فراگیرید.
بخش های یک رزومه تحصیلی
یک رزومه تحصیلی اصولی باید از هشت قسمت برخوردار باشد که به ترتیب به هر یک از بخش ها خواهیم پرداخت تا بتوانید با آشنایی ساختار یک رزومه تحصیلی اصولی برای خود بهترین رزومه را بسازید.
مشخصات شخصی
مشخصات فردی، اولین بخش یک رزومه را به خود اختصاص می دهد که اطلاعاتی چون نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، شماره تماس و آدرس ایمیل در این بخش نوشته می شود. دقت داشته باشید که اطلاعات فردی را در قسمت بالایی صفحه یا می توانید در سمت چپ یا مرکز صفحه بنویسید و فونتی که برای این بخش انتخاب می نمایید نسبت به دیگر بخش ها بزرگتر باشد تا تمایز این بخش به چشم آید، چون این بخش تنها راه ارتباطی با شما می باشد و دقت خود را در نگارش این بخش بکار گیرید.
توانایی ها و تحصیلات
سوابق تحصیلی و توانایی ها به بخش دوم رزومه تحصیلی مربوط می گردد. در بخش دوم به نام دانشگاهی که فارغ التحصیل شده اید، سال آغاز تحصیل و دانش آموختگی، رشته و گرایش تحصیلی، معدل، تز دوران تحصیلات، نام دروس تخصصی گذرانده شده اشاره نمایید. اگر پایان نامه ای در دوران تحصیلات خود داشته اید و موفق شده اید، عنوان پایان نامه خود را بنویسید و به نام مشاور خود در این پایان نامه هم اشاره نمایید.
مدارک و گواهینامه ها
چنانچه از مدارک و گواهینامه دوره های های مختلفی چون کامپیوتر، آموزش زبان خارجی و ... بهره مند هستید می توانید در بخش مدارک و گواهینامه های رزومه تحصیلی به آنها بپردازید.
سوابق کاری
اگر از سابقه شغلی برخوردار بوده اید به موقعیت شغلی، نام شرکتی که مشغول به کار بوده اید و مدت زمان فعالیت اشاره داشته باشید. برای پذیرش در مقطع دکتری می بایست این بخش تکمیل شود چون که نداشتن سابقه کاری برای این مقطع یک نقص را در رزومه تحصیلی شما ایجاد خواهد نمود.
سوابق علمی
فعالیت های تحقیقاتی، مقالات و کتاب های منتشر شده بعنوان سوابق پژوهشی و علمی شناخته می شوند. اگر بخواهیم مهم ترین قسمت یک رزومه تحصیلی را معرفی نماییم، کتاب و مقالایی هستند که به چاپ رسیده اند و در رزومه به آنها اشاره می شود. در رابطه با ترتیب بیان این موارد چاپ شده، نیازی نیست که از آخر به اول یا برعکس نوشته شود و کافیست آنها را نام ببرید. دقت داشته باشید که در بیان لیست مقالات و کتاب های چاپ شده به این موارد هم بپردازید.
- زمان انتشار فعالیت های پژوهشی
- نام دقیق کتاب یا مقاله
- نام نویسنده، عنوان مقاله، سال انتشار (فرمت درست اشاره به یک مقاله در رزومه)
عضویت ها
اگر عضویتی در انجمن های تخصصی، پژوهشی و علمی مرتبط با زمینه رشته دانشگاهی و شغلی خود دارید را در بخش عضویت ها اشاره نمایید.
امتیازات و عناوین
اگر در دوران تحصیل خود توانستید عناوین و امتیازات علمی بدست آورید، در رزومه خود به آنها بپردازید. کسب عنوان در المپیادهای دانشجویی، اختراعات، رتبه بالا در دانش آموختگی مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و ... موضوعاتی هستند که یک دانشجو در دوران تحصیلات خود می تواند کسب نماید و از آنها می توانید بعنوان افتخارات خود در رزومه درج نمایید.
معرف ها
در پایان رزومه تحصیلی مشخصات کسانی که معرف شما بوده اند نوشته می شود. در این بخش باید به نام، درجه علمی، آدرس و شماره تماس معرف ها اشاره شود. دقت داشته باشید معرف هایی که نام می برید باید توانایی و مهارت ها شما را تضمین نمایند.
نکات نوشتن یک رزومه تحصیلی
در نوشتن رزومه از نظر تعداد صفحات محدودیتی وجود ندارد ولی چیزی که مهم است اینکه افراد بررسی کننده رزومه وقت کافی برای مطالعه رزومه ها به کار نمی گیرند بنابراین سعی نمایید رزومه خود را خلاصه و شفاف بنویسید چونکه راحت تر اطلاعات مهم در دسترس فرد بررسی کننده رزومه قرار می گیرد.
- فونت زیبا و خوانا با سایز 11 یا 12
- حاشیه رزومه به اندازه 1/5 تا 2/5 سانتی متر
- فاصله بین خطوط 1
- استفاده از یک نوع فونت
- استفاده کم و هوشمندانه از بولد
- خالی بودن یک یا دو سطر بین قسمت ها
- استفاده نکردن از لیست های نشانه دار
- کوتاه صحبت کردن در مورد مقالات و کتاب ها
در نوشتن رزومه تحصیلی حرفه ای عمل نمایید چون که افراد بررسی کننده رزومه های تحصیلی، افرادی متخصص و باتجربه هستند. یک رزومه تحصیلی زمانی موفق خواهد بود که بتواند از همان لحظات اولیه، توجه کارشناس را جلب کند. نکته دیگری که باید در نوشتن رزومه تحصیلی خود رعایت بفرمایید پرهیز از بزرگنمایی می باشد. در نوشتن رزومه تحصیلی صداقت داشته باشید چون ممکن است در صورت اخذ پذیرش از دانشگاه مربوطه، از شما درخواست کنند برای توانایی ها و مهارت هایی که در رزومه اشاره نمودید کاری انجام دهید. اگر بزرگ نمایی در بخش های مختلف رزومه تحصیلی داشته باشید در صورت قرارگیری در این شرایط به مشکل برخواهید خورد.
اگر شما این مقاله نحوه نوشتن یک رزومه تحصیلی (cv) رزومیتو را بطور کامل مطالعه بفرمایید براحتی می توانید یک رزومه تحصیلی موفق برای خود طراحی داشته باشید. علاوه بر مطالعه مقاله می توانید از قالب های آماده سرویس رزومه ساز آنلاین رزومیتو هم بهره مند شوید و رزومه ای مرتبط با موضوع خود در کمتر از چند دقیقه تنظیم کنید.
تفاوت های رزومه شغلی و cv
شاید فکر کنید که رزومه شغلی با cv هیچ فرقی ندارند و این دو یکسان هستند اما اینطور نیست و رزومه کاری با cv متفاوت است. رزومیتو در یک مقاله اختصاصی در رابطه با تفاوت های رزومه و سی وی (cv) صحبت نموده است و در اینجا به بخشی از آنها شاره خواهیم نمود تا با تفاوت های رزومه کاری و cv آشنا شوید.
رزومه شغلی
- رزومه شغلی یعنی خلاصه ای از تجربیات کاری و کارهای حرفه ای
- رزومه کاری شامل اطلاعات مفید و خلاصه شخصی و طی یک صفحه نوشته می شود
- هدف رزومه شغلی، موفق شدن در استخدام و اخذ موقعیت شغلی
- رزومه کاری متناسب با شغل آگهی شده امکان تغییر دارد
- در اطلاعات رزومه شغلی رعایت ترتیب زمانی اهمیتی ندارد
cv
- رزومه تحصیلی (cv) طی دو یا سه صفحه بیان می گردد که دربردارنده اطلاعات تحصیلی و دستاوردهای علمی شخص در دوران تحصیلات می باشد
- نحوه قرارگیری اطلاعات در رزومه تحصیلی باید به ترتیب زمان (از اول تا آخر) باشد.
- برای اهداف تحصیلی و دانشگاهی از رزومه تحصیلی استفاده می شود
- رزومه تحصیلی (cv) نسبت به رزومه کاری طولانی تر است (شامل چند صفحه)
- در رزومه تحصیلی اطلاعات به تناسب شغل تغییر نمی کند و ثابت است.