مهارت های نرم بخشی مهم از توانائی های فردی برای موفقیت های شغلی محسوب می شوند.این مهارت ها به شما کمک می کنند تا دل از مدیر استخدام بربایید و چه در مصاحبه و گزینش و چه در خلال کار بتوانید بهترین عملکرد را از خود به نمایش بگذارید.امروز و در یکی دیگر از مقالات آموزشی رزومه ساز رزومیتو به سراغ تشریح اهمیت مهارت های نرم و نقش آن در موفقیت شغلی رفته ایم و قصد داریم تا این موضوع را به خوبی برای شما باز نمائیم.
مقاله مرتبط : مهم ترین مهارت ها برای نوشتن در رزومه
مهارت نرم چیست؟
مهارتهای نرم یا Soft Skills به آن دسته از توانائی های فردی می گویند که به شما و شخصیت شما کمک می کنند که در تعامل با دیگران به بهترین شکل عمل کنید. اگر بخواهیم صادق باشیم باید گفت این مهارت ها در شیوه و روش تربیت شما و به طرز دید و نگاه شما به زندگی بستگی دارد.در ادامه با مهم ترین مهارت های نرم که می توانند در موفقیت شغلی شما تاثیر گذار باشند اشاره می کنیم و هر کدام را به دقت واکاوی خواهیم نمود.
مهم ترین مهارت های نرم کدام هستند ؟
در بالا به مهم ترین مهارت های نرم که می توانند هر فردی را در یک شغل به جایگاه های مناسبی برسانند اشاره کردیم و در ادامه به بررسی هر کدام از این موارد خواهیم پرداخت.
مهارت های نرم و موفقیت شغلی
مطمئنا مهارت های نرم نقشی اساسی در موفقیت های شغلی دارد. مهارت هایی که در ادامه به توضیح و بسط آنها می پردازیم می توانند بسیار موثر و مهم باشد.مهارت هایی مانند مدیریت زمان-رهبری و فن بیان از مهم ترین مهارت های نرم هستند که می توانند به طور کامل جایگاه شما را در نقش شغلی که دارید متحول نمایند.
1. ارتباطات
مهارت های ارتباطی شیوه های موثر شفاهی یا نوشتاری است که شما در محیط کار بیان می کنید. برقراری ارتباط مهارت مهمی در فروش است و در صنایع مختلف - از منابع انسانی گرفته تا مدیریت - مفید است.
برخی از نمونه های مهارت های ارتباطی عبارتند از:
- مهارت های ارائه
- اعتماد به نفس
- احترام متقابل
- یکدلی
- گوش دادن فعال
- ارتباط کلامی
- ارتباط غیر کلامی
- ارتباط نوشتاری
- بازخورد سازنده
- دوستی
2. کار گروهی
کارفرمایان همیشه به دنبال افرادی هستند که در همکاری با یک تیم عالی باشند. مهارت های کار گروهی به شما کمک می کند تا به خوبی در یک گروه فعالیت کنید و وظایف را به سرعت و به طور موثر انجام دهید. در واقع، کار گروهی برای مشاغل بازار ، هماهنگی رویدادها و مهندسی نرم افزار بسیار مهم است.
برخی از نمونه های مهارت های مربوط به کار گروهی عبارتند از:
- مدیریت تعارض
- نمایندگی
- استماع
- گوش دادن فعال
- همکاری
- مشارکت
- هماهنگی
- تبادل ایده
- پادرمیانی
- مذاکره
3. سازگاری
سازگاری و انعطاف پذیری مهارتهای اساسی برای همراهی با تغییرات است (مانند آنچه در سال 2020 با آن روبرو بودیم و در حال حاضر در سال 2021 با آن روبرو هستیم). این مهارت های نرم به ویژه هنگام کار در محیط های کاری سریع، یا در حال پیشرفت مداوم مانند روابط عمومی، مدیریت رویدادها، فناوری، پرستاری و تبلیغات بسیار مهم هستند.
برخی از نمونه های مهارت های مربوط به سازگاری عبارتند از:
- کنجکاوی
- خودمدیریتی
- تصمیم گیری
- آرامش
- خوش بینی
- ذهن باز
- تحلیل و بررسی
- اعتماد به نفس
- سازمان
- خود انگیزش
4. حل مسئله
مهارت حل مسئله به توانایی شما در استفاده از تفکر تحلیلی و خلاق برای یافتن راه حل بستگی دارد. مهم نیست که در کدام صنعت کار می کنید، مهارت های حل مسئله همیشه در برخی از سطوح با ارزش خواهد بود زیرا هر شغلی دارای موضوعاتی است که باید برطرف شوند. در نهایت، داوطلبانی که می توانند با مشکلات مقابله کنند و راه حل های شهودی پیدا کنند، همیشه تقاضای زیادی دارند.
مشاغلی که حل مسئله در آنها بسیار حیاتی است شامل اجرای قانون، فناوری اطلاعات و زمینه های مرتبط با پزشکی است.
انواع مهارت های حل مسئله عبارتند از:
- تحلیل و بررسی
- تفکر جانبی
- استدلال منطقی
- ابتکار عمل
- ماندگاری
- مشاهده
- اقناع
- مذاکره
- طوفان مغزی
- تصمیم گیری
5. خلاقیت
خلاقیت یک مهارت نرم گسترده است که می تواند از کمک به شما در ایجاد راه حل های ابتکاری تا یک طراح گرافیک موثر باشد. در حقیقت، برخی از متخصصان، خلاقیت را مهمترین مهارت نرم آینده می دانند.
گرچه خلاقیت برای هر صنعتی ارزشمند است، اما به ویژه برای طراحان آموزشی، معماران و هنرمندان بسیار مهم است.
انواع مهارت های خلاقانه عبارتند از:
- تفکر واگرا
- الهام
- خیال پردازی
- تغییر شکل
- نقشه برداری ذهن
- بینش، بصیرت، درون بینی
- نوآوری
- در حال آزمایش کردن
- سوال کردن
- طراحی
6. اخلاق کار
اخلاق کار یکی از اساسی ترین مهارت های نرم است که به طور گسترده قابل انتقال است. با به نمایش گذاشتن اخلاق کاری خود، با کارفرمایان ارتباط برقرار می کنید که به اهمیت کار و ارزش تلاش بیشتر خود اعتقاد دارید.
نشان دادن اخلاق کاری باید در هر شغلی مهم باشد ، اما برای مشاغل دارای استرس بالا مانند پشتیبان ها، معلمان و پرستاران امری حیاتی است.
مثالهای مهارت نرم مربوط به اخلاق کاری عبارتند از:
- تمامیت
- مسئوليت
- انضباط
- ابتکار عمل
- قابل اعتماد بودن
- تعهد
- خود انگیزه
- حرفه ای گری
- کار گروهی
- مدیریت زمان
7. مهارتهای بین فردی
مهارت های بین فردی به توانایی شما در برقراری ارتباط خوب و تعامل با دیگران ، حفظ روابط و فراتر از آن تأثیر مثبت بر افراد اشاره دارد.
در تعامل و برقراری ارتباط با همکاران و مدیریت، مهارت های بین فردی در بیشتر صنایع هر روز استفاده می شود. با این حال، آنها به ویژه برای افرادی که در صنایعی مانند خدمات مشتری، املاک یا برنامه ریزی مالی کار می کنند بسیار حیاتی است.
نمونه هایی از مهارت های مربوط به مهارت های بین فردی عبارتند از:
- یکدلی
- شوخ طبعی
- راهنمایی
- شبکه سازی
- حساسیت
- صبر
- تحمل
- سخنرانی عمومی
- تقویت مثبت
- دیپلماسی
8. مدیریت زمان
مهارت های مدیریت زمان با استفاده هوشمندانه از وقت ، توانایی شما در کار کارآمد و مولد را توصیف می کند. اکثر کارفرمایان از این مهارت نرم استقبال می کنند، اما اگر در زمینه های پیشگیری از ضرر یا زمینه های حقوقی فعالیت می کنید این مهارت می تواند برایتان بسیار مهم تر و با ارزش تر باشد.
برخی از مهارت های مربوط به مهارت های مدیریت زمان عبارتند از:
- تعیین هدف
- اولویت بندی
- خود راه انداز
- برنامه ریزی
- تصمیم گیری
- تمرکز
- نمایندگی
- مدیریت استرس
- کنار آمدن
- سازمان
9. رهبری
مهارت های رهبری به توانایی شما در راهنمایی دیگران، آموزش استخدام های جدید و راهنمایی تیم ها اشاره دارد. مهارت های قدرتمند رهبری نیز یکی از اساسی ترین ویژگی ها در هنگام مسئولیت پذیری و ارتقا سطح در یک شرکت است. کارفرمایان همیشه به دنبال افرادی قابل اعتماد با مهارت های رهبری قوی هستند تا به آنها در رشد شرکت های خود کمک کنند.
مهارت های رهبری برای کارآفرینان، انواع مدیریت ها و حتی مشاغل در امر آموزش بسیار مهم است.
برخی دیگر از مهارت های مرتبط با رهبری عبارتند از:
- مدیریت پروژه
- یکدلی
- از خودگذشتگی
- استماع
- فروتنی
- مهارتهای مدیریتی
- هوش فرهنگی
- اعتبار
- تطبیق پذیری
- سخاوت
- اعتماد کنید
- راهنمایی
- استخدام کردن
10. توجه به جزئیات
توجه به جزئیات به توانایی شما در دقیق بودن در کار اشاره دارد و باعث می شود که در مواجه به موارد و مسائل جزئی نیز شما تیزبین باشید. مشاغل مناسب افراد جزئی گرا شامل حسابداری، داروسازی و مهندسی است.
برخی از مهارت های نرم اضافی مربوط به توجه به جزئیات عبارتند از:
- مشاهده انتقادی
- استماع
- سازمان
- برنامه ریزی
- تحلیل و بررسی
- درون نگری
- حافظه
- دقت
- به خاطر آوردن
- سوال کردن
حرف آخر :
مهارت های نرم در موفقیت شغلی نقشی انکار ناشدنی دارند و شما می توانید با کسب و ارتقاء این مهارت ها جایگاه خود را در شرکت یا هر مجموعه ای که در آن در حال فعالیت هستید را رشد و ارتقاء دهید.رزومیتو به عنوان یکی از قوی ترین رزومه ساز های آنلاین در تلاش است تا در بخش مقالات خود و در قسمت مقالات مرتبط با موفقیت های شغلی شما عزیزان را به خوبی با مهارت ها و تکنیک های موفقیت شغلی آشنا نماید.امیدواریم تلاش ما جهت ارائه این مقالات بتوانید به خوبی شما را در رسیدن به اهداف یاری رساند